ng="nl"> Sportschool Multifit voor Fitness in Tilburg en Hilvarenbeek - Waar moet je op letten bij de aanschaf van bokshandschoenen?

Waar moet je op letten bij de aanschaf van bokshandschoenen?

Boksen is erg populair bij Multifit Tilburg. Ter voorkoming van blessures is het dragen van bokshandschoenen bij Multifit verplicht. Immers veilig sporten staat uiteraard op nummer één. Met goede bokshandschoenen bescherm je handen en polsen. Zorg ervoor dat de handschoenen voldoende vulling op de knokkels hebben om deze te beschermen bij harde stoten. Mede door het zweten in de handschoen is het aan te bevelen om te kiezen voor duurzaam materiaal ter voorkoming van te snelle slijtage.

Maken bandages een verschil?

Het dragen van enkel gewatteerde handschoenen tijdens je boks sessie biedt niet genoeg bescherming. Het dragen van bandages onder je handschoenen zorgt ervoor dat je 27 handbotjes en polsgewricht beter beschermd blijven. Iedere professionele bokser zal je vertellen dat ze nooit zonder bandages trainen. Voor een optimale bescherming zijn badges/wikkels van 180 inch (457 cm) met klittenband de beste optie als je traint op  een stootzak of pads.

Hoe de bandage aan te leggen? Wikkel de bandage om je knokkels en ga door elke knokkel door een X over de bovenkant van je hand te maken. Breng de bandage dan rond je pols, bedek je duim en eindig met het klittenband precies bij het buigpunt van je pols. Dit zal het buigen tijdens het stoten verminderen.

Een goed alternatief voor bandages zijn binnen handschoenen van gel. Deze zijn ontworpen om tijdens zware workouts extra comfort en bescherming te bieden. Deze handschoenen zijn licht, stevig, zeer comfortabel, bieden uitstekende bescherming en zijn gemakkelijker te gebruiken dan traditionele bandages. Bij Multifit verkrijgbaar vanaf € 9,95.

Verzorging van de bokshandschoenen

Het is belangrijk om de bokshandschoenen goed te onderhouden. Door de high intensity workouts ga je erg snel zweten in de handschoenen, de handschoen wordt van binnen nat wat de slijtage verhoogd en zorgt voor een onaangename geur. Hieronder enkele tips om te voorkomen dat je handschoenen een broedplaats van bacteriën worden:

Houd bacteriën op afstand
Om bacteriën geen kans te geven, raden we aan om na gebruik de binnen- en buitenkant af te vegen. Gebruik hiervoor een desinfecterende spray of doekjes.

Ventilatie is belangrijk.
Het desinfecteren van je handschoenen heeft weinig nut als je ze niet goed laat luchten. Bacteriën groeien vooral op plekken die niet goed gedroogd zijn.

Gebruik geschikte opslag
Berg je handschoenen nooit op in een niet-geventileerde tas. Warme, donkere en vochtige sporttassen zijn de ideale plek voor bacteriën. Zorg er dus voor dat je je handschoenen na een workout in een goed geventileerde ruimte legt, in ieder geval totdat ze goed droog zijn.

Het is niet prettig handschoenen te moeten dragen die nog zweterig aanvoelen door de vorige gebruiker. Echter dit is niet te voorkomen. Daarom schaffen de meeste deelnemers eigen handschoenen aan. Je deelt immers ook niet je sportschoenen met je medesporter. Advies is dan ook eigen handschoenen aan te schaffen.

Multifit biedt al eigen bokshandschoenen aan vanaf € 24,95 (kindermaten) en € 39,95 (volwassenenmaten).

 • Vitaal 60-plussers

  "Het voelt veilig om te sporten bij Multifit met name door de spat/kuch schermen en de extra maatregelen die zijn genomen."

  Vitaal 60-plussers
 • Merle, 23 jaar

  "Biocircuit is ideaal, ik kan een workout doen wanneer het mij uit komt en heb echt het gevoel dat ik gesport heb!"

  Merle, 23 jaar
 • Monica, 57 jaar

  "Door mijn drukke baan en sociale leven heb ik weinig tijd om te sporten, maar door Biocircuit is dat geen excuus meer"

  Monica, 57 jaar
 • Marie-Louise Ross, 59 jaar (links)

  "Door de FunXtion-trainingen van Multifit weeg ik al een aantal kilootjes minder en ga ik met een fitter gevoel door het leven!"

  Marie-Louise Ross, 59 jaar (links)
 • Leona Bembi, 38 jaar

  "Multifit heeft ervoor gezorgd dat ik meer energie heb gekregen en dat ik me veel fitter voel dan voorheen!"

  Leona Bembi, 38 jaar
 • Jolanda de Laak, 53 jaar (rechts)

  "Ik heb veel minder last van blessures en kan steeds meer en voel me veel fitter!"

  Jolanda de Laak, 53 jaar (rechts)
 • Maud Hessels, 6 jaar

  "Als ik oud genoeg ben kom ik ook fitnessen, daarom bewaar ik het Multifit ledenpasje. Ik ga de juffen heel erg missen"

  Maud Hessels, 6 jaar
 • Silvie Beers, 44 jaar

  "Mutifit heeft een breed aanbod, veel verschillende lessen, een gemoedelijke sfeer met de focus op aandacht voor de klant."

  Silvie Beers, 44 jaar
 • Suzanne van Hemert, 23 jaar

  "Professioneel team. Ze begeleiden je goed en geven persoonlijk advies."

  Suzanne van Hemert, 23 jaar
 • Wil jij een SAMSUNG 55 inch 4K UHD Smart TV winnen?

  Wil jij een SAMSUNG 55 inch 4K UHD Smart TV winnen?

  Wie geef jij een gratis proefweek cadeau? Geef je vriend(in), familie, collega of kennis op en maak kans!

  Lees meer
 • Multifit Tilburg gaat samenwerken met Fysiomore

  Multifit Tilburg gaat samenwerken met Fysiomore

  Multifit Tilburg en Fysiomore gaan per 1 september 2020 samenwerken op de locatie in Tilburg (Reeshof). Fysiomore is een fysiother

  Lees meer
Meer nieuws