Vruchtensap gezond?

Vruchtensappen, zoals sinaasappelsap, hebben een gezond imago. Heel begrijpelijk ook, want ze worden van fruit gemaakt. En fruit is gezond! Het is daarom logisch om te denken dat vruchtensap ook gezond is. Maar toch ligt het iets anders. Wij bespreken hier drie redenen waarom het drinken van vruchtensap niet hetzelfde is als het eten van een stuk fruit:
 

1. Bij het drinken van sap krijg je veel meer energie (calorieën) en suiker binnen dan je zou doen wanneer je fruit eet. Bedenk je maar eens: voor een glas sinaasappelsap zijn zo'n 5 of 6 sinaasappels nodig. Zou je die ooit in één keer opeten?


2. Wanneer je sap drinkt giet je het zo naar binnen en hoef je dus niet te kauwen. En kauwen draagt juist bij aan ons verzadigingsgevoel. Wanneer je je fruit dus drinkt, voel je je minder (snel) verzadigd dan wanneer je het eet.


3. Wanneer je fruit perst en de pulp weggooit, houd je alleen een extract over: een sap met veel suikers en zonder vezels. Natuurlijk zitten er nog wat vitamines en mineralen in, maar het feit dat de vezels weg zijn maakt dat het drinken van een glas vruchtensap voor je lichaam niet heel anders is dan het drinken van een glas frisdrank.


Is vruchtensap dan hetzelfde als cola? Dat ook weer niet. Natuurlijk bevat vruchtensap meer voedingsstoffen. Maar wees je ervan bewust dat vruchtensappen (ook versgeperst) qua suikergehalte vergelijkbaar zijn met frisdranken. Drink dus gerust af en toe een glas sinaasappelsap bij je ontbijt, maar doe het niet iedere dag en drink het niet als vervanging van fruit.
 

Heb je een stok achter de deur nodig? Multifit Tilburg helpt je structureel op weg naar een fitter, gezonder en slanker lijf. Tijdens onze kennismaking vertellen we je hoe we werken en hoe we je kunnen helpen om je doel te bereiken. 

Doe nu de unieke online lidmaatschapstest. Een test, bestaande uit 6 vragen, waarmee we jou precies kunnen vertellen of Multifit Tilburg bij jou past.


Deze test is geheel vrijblijvend. Zo zit jij nergens aan vast, maar krijg je wel een advies op maat. Invullen duurt slechts 1 minuutje

Drop it like it's hot - april challenge

April, de start van de lente, Pasen, nog minder dan 100 dagen tot aan de zomer en dus een nieuwe uitdaging.

Paas Events bij Multifit Tilburg

Eén onschuldig paaseitje bevat ongeveer 47 calorieën. Omdat het nooit bij 1 eitje blijft organiseert Multifit verschillende 'Paas events' van vrijdag 15 t/m maandag 18 april.  VRIJDAG 15 APRIL PAAS LUNCH...

Sinds ik gestart ben bij Multifit, heb ik zelfs in de winter een sum

DEMI VAN TILBORG (23 jaar) rechts

Lees meer

Ik ben sterker geworden door de combi van groepslessen en fitness

ALEX GRAAFMANS (23 jaar)

Lees meer

Multifit geeft mij de juiste prikkel tussen lichaam en geest.

KEES TOL (45 jaar)

Lees meer

Ik voel me sterker en zit lekkerder in mijn vel met de workouts van

ANOUK VAN HEES (23 jaar) links

Lees meer