ng="nl"> Sportschool Multifit voor Fitness in Tilburg en Hilvarenbeek - Nederlander komt gemiddeld pond vet aan alleen door chocolade paaseitjes

Nederlander komt gemiddeld pond vet aan alleen door chocolade paaseitjes

Het is lente en traditioneel gaat Nederland dan alvast nadenken over het komende strandseizoen. Maar Pasen kan flink roet in het eten gooien volgens ons onderzoek. Gemiddeld kom je zo’n halve kilo lichaamsvet aan, alleen al door die kleine chocolade paaseitjes!

Bij een slank en gezond lijf hoort natuurlijk ook een gezond voedingspatroon. Waar bij de kerstdagen mensen zich vaak bewust zijn van hun flinke eet- en drink gedrag, merken wij dat men Pasen flink onderschat. Vandaar dat we wat onderzoek hebben gedaan. Eén van de grootste oorzaken van gewichtstoename is niet persé het ‘McDonalds’ dieet, maar juist onbewust eetgedrag. Dit is in veel gevallen een nog grotere aanslag op het lijf omdat je er niet direct bewust van bent. Dat weten we al langer en er zijn flink wat wetenschappelijke bewijzen die uitwijzen dat mensen vaak onderschatten hoeveel calorieën ze dagelijks binnenkrijgen.

Met Pasen is dit onbewust eetgedrag onder andere te relateren aan paaseitjes. Vanaf half maart start de gemiddelde Nederlander al met het kopen en dus eten van paaseitjes. Je komt de bakjes gekleurde choco-eitjes overal tegen, bij de kapper, op kantoor, de kassa van de supermarkt en uiteraard thuis, vooral thuis! Voor je het weet heb je een paar paaseitjes in je holle kies gestopt en ben je onbewust een flinke vetrand aan het creëren. Dat gaat onder het mom van “ik eet er wel eens eentje of twee” maar vaak zijn dat er meer.

Uit vragenlijsten blijkt dat mensen zich niet eens meer herinneren exact hoeveel paaseitjes ze gegeten hebben, en het aantal schatten op de helft van het daadwerkelijke aantal gegeten eitjes. De helft van de gegeten paaseitjes is dus onbewust!

Eén zo’n klein paas-eitje (7 gram) levert 40 kcal en zo’n 2 gram verzadigd vet. Doe dat maal 4 per dag en dat voor een week of drie en je komt aan 3.360 extra calorieën alleen al met paaseitjes!

Dat is dus bovenop je normale voeding. Een kilo opgeslagen lichaamsvet bevat ongeveer 7.000 kcal. Oftewel: de kleurrijke chocovriendjes bezorgen de gemiddelde Nederlander een halve kilo aan lichaamsvet extra! Mocht je dat mee vinden vallen, denk maar hieraan: pak 2 pakjes roomboter uit de koelkast en plak deze op je buik of heupen. Die halve kilo lichaamsvet trekt overigens ook nog eens extra vocht aan wat betekent dat er in totaal ongeveer een kilo lichaamsgewicht bij komt.

Begrijp ons niet verkeerd, dit betekent niet dat je helemaal geen paaseitjes mag eten, ze zijn niet giftig ;-). Bedenk je alleen wel dat het eten van al die paaseitjes, ondanks hun kleine formaat, dus wel consequenties heeft voor je gewicht.

Happy easter!

 • Merle, 23 jaar

  "Biocircuit is ideaal, ik kan een workout doen wanneer het mij uit komt en heb echt het gevoel dat ik gesport heb!"

  Merle, 23 jaar
 • Monica, 57 jaar

  "Door mijn drukke baan en sociale leven heb ik weinig tijd om te sporten, maar door Biocircuit is dat geen excuus meer"

  Monica, 57 jaar
 • Marie-Louise Ross, 59 jaar (links)

  "Door de FunXtion-trainingen van Multifit weeg ik al een aantal kilootjes minder en ga ik met een fitter gevoel door het leven!"

  Marie-Louise Ross, 59 jaar (links)
 • Leona Bembi, 38 jaar

  "Multifit heeft ervoor gezorgd dat ik meer energie heb gekregen en dat ik me veel fitter voel dan voorheen!"

  Leona Bembi, 38 jaar
 • Jolanda de Laak, 53 jaar (rechts)

  "Ik heb veel minder last van blessures en kan steeds meer en voel me veel fitter!"

  Jolanda de Laak, 53 jaar (rechts)
 • Maud Hessels, 6 jaar

  "Als ik oud genoeg ben kom ik ook fitnessen, daarom bewaar ik het Multifit ledenpasje. Ik ga de juffen heel erg missen"

  Maud Hessels, 6 jaar
 • Silvie Beers, 44 jaar

  "Mutifit heeft een breed aanbod, veel verschillende lessen, een gemoedelijke sfeer met de focus op aandacht voor de klant."

  Silvie Beers, 44 jaar
 • Suzanne van Hemert, 23 jaar

  "Professioneel team. Ze begeleiden je goed en geven persoonlijk advies."

  Suzanne van Hemert, 23 jaar
 • Multifit Tilburg is weer open

  Multifit Tilburg is weer open

  Vanaf maandag 18 mei a.s. ben je weer welkom op de club! Wel aangepast, namelijk niet binnen maar buiten

  Lees meer
 • Belangrijk nieuws: sportscholen toch eerder open?

  Belangrijk nieuws: sportscholen toch eerder open?

  Nu deze fout naar boven is komen drijven, heeft Ronald Wouters namens de hele fitness sector a.s. dinsdag een afspraak met Ministe

  Lees meer
Meer nieuws